Комюнике
София, 1/17/13

Първото за Годината Въведение в Коучинга с Джерард О’Донован София 02/02/2013

Джерард О’Донован, Президентът на Международния Институт по Коучинг (http://internationalinstituteofcoaching.org), главният европейски орган, акредитиращ специалисти и тренировачни програми по коучинг, ще бъде в София на 2-ри февруари, където ще проведе еднодневно събитие на тема “Въведение в Коучинга”.

О’Донован е също така главният изпълнителен директор и основател на Ноубъл Манхатън Коучинг (http://noble-manhattan.com)

Клиентите, търсещи коучинг често се намират в преходен момент в живота си, като например промяна на кариерата, или започват работа на ново място, или желят да бъдат повишени или са в процес на лични промени в резултат на промяна на житейската им ситуация. Специалистите по коучинг могат да помогнат при установяването и предприемането на подходящите стъпки, необходими за осъществяване на това, за което клиентите мечтаят. Процесът може да се превърне в изключително вълнуващо преживяване и за клиента, и за неговия коуч, когато препятствията започнат да се стопяват и целите се осъществяват.

Наемането на коуч е все по-често предпочитаният метод за постигане на коренни промени в начина на мислене, нивото на производителност, или на житейското благосъстояние, както ще обясни в повече подробности Жерард О’Донован по време на семинара.

„Целта на този коучинг семинар е да дадем пример на хората, които биха имали интерес да станат специалисти по коучинг или предполагат, че изграждането на кариера в областта на коучинг може да е интересна възможност в професионалното им развитие. От друга страна, за някои уменията по коучинг биха се оказали полезни и в настоящата им професионална практика. Хора от най-различни професии вземат решение да станат специалисти по коучинг. По време на семинара ще научите какво е практическото приложение на коучинг процеса и ще имате възможност да прецените за себе си дали притежавате необходимите качества и умения за да бъдете коуч.” –– Жерард О’Донован

Предстоящият семинар се счита за една от най-наситените на информация презентации, на които бихте могли да присъствате някога, що се отнася до нови познания относно коучинг по житейска динамика и корпоративен коучинг като професия.

Вие ще научите:
• Дефиницията на коучингa
• Четирите основи на коучинга
• Ползата от прилагане на коучинг умения и в домашна, и в работна среда
• Разликата между коучинг, консултации, терапия и обучение
• Какво означава коучинг по изпълнителско дело – И как се прилага
• Какво означава коучинг за мениджъри

Ноубъл Манхатън (http://noble-manhattan.com) е  най-дълго съществуващата в Европа компания за обучение на специалисти по житейски и корпоративен коучинг (основана през 1993 година). Тя е сред водещите топ-5 компании в световен мащаб и подготвя близо 1000 специалисти по коучинг годишно. В момента развива дейност в 27 държави, като от май 2011 г. това включва и България. От декември 2012 дейността й в България се представлява от Палитри Интернешънъл ООД, която е лицензираният дистрибутор за страната.

Ноубъл Манхатън (http://noble-manhattan.com) предлага първото в България международно акредитирано сертификатно обучение за специалисти по коучинг изцяло на бългаски език – Сертификат „Основни Коучинг Умения”, който стартира през Април 2013.

За контакти:
Г-жа Кaтрин Прентис
Палитри Интернешънъл ООД t/a Noble Manhattan Bulgaria
email: Bulgaria@noble-manhattan.com
web: https://coaching-in-bulgaria.com