Бъдете сред първите в България!

Основни коучинг умения

Акредитираната програма на Ноубъл Манхатън за изграждането на основни коучинг умения предлага на успешно завършилите участници сертификат за придобита международно призната коучинг квалификация.

Това е първият по рода си курс на обучение, предлагано в България изцяло на български език, ползващ се с тройна международна акредитация – от Международния Институт по Коучинг и Ментоство (IIC&M), от британския Институт по Лидерство и Мениджмънт – Ниво 3 (ILM level 3) ; и от Университета “Danubius”

Основана през 1993 г. Ноубъл Манхатан е най-дълго съществуващата европейскa копания, предлагаща обучение по коучинг и има несравнима репутация да създава специалисти по коучинг от най-висок клас.

Курс „Основни коучинг уменияCoaching Fundamentals Certificate course

За кого е подходящо това обучение?

Този сертификатен курс е идеалното начало по пътя в коучинга на работното място. Той е също така подходящ за навлизане в материята на коучинга за всички, които по една или друга причина не могат да се включат в дипломната програма на обучение – Practitioner Coach Diploma.  Сертификатният курс “Основни Коучинг Умения” ще ви осигури най-важното като теория, познания и практика по отношение на коучинга. Курсът е не само цялостно сертифицирано обучение само по себе си, но и предлага безпрепятсвена възможност за надграждане към другите обучения, които бихте могли в последствие да изберете в областта на коучинг по житейска динамика, или коучинг в корпоративна среда.

Сертификатът „Основни коучинг умения” е предназначен за хора, които желаят по-съкратена програма на обучение, която независимо от това да предложи солидно ниво на съдържание. Високото качеството не е повлияно от съкратения срок на обучение, в което ще се убедите както от придобитата теоритична подготовка, така и от практическия опит.

Този курс е за вас ако:

 • Сте начинаещи в областта на коучинга и горите от нетърпение да започнете да се обучавате;
 • Желаете да прилагате коучинг на работното си място при работа с колеги или да подобрите своите лидерски, екипни и управленски умения;
 • Имате интерес от гъвкаво обучение;
 • Искате да имате възможността да надградите по-късно към по-високо ниво на квалификация свързана с коучинга;
 • Държите да се обучавате при лидерът в индустрията.

Обучението включва:

 • Учебник, който ще ви създаде престава за кочинга в условията на съвремието, полагайки солидна основа от познания, върху която да продължите да градите по време на присъствената част на обучението.
 • Тридневно присъствено обучение, проведено от акредитирани обучители и специалисти по коучинг, по време на което ще придобиете, както теоритични, така и практически познания и опит. Добре е да се настроите вътрешно за три доста интензивни дни на обучение, които включват и вечерни домашни упражнения!

за въпроси и регистрация:

 

noble-manhattan@europe-ce.net

Членовете на Варна Коучинг Съпорт, Пловдив Коучинг Съпорт, и София Коучинг Съпорт ползват 10% отстъпка от всички наши програми на обучение.

 • Списък на модулите, включени в учебните помагала, към които можете да се обръщате многократно за справка. Тези теми ще бъдат разгледани също и по време на присъствената част:
 1. Умението да водим разговор;
 2. Умението да слушаме;
 3. Умението да задаваме въпроси;
 4. Коучинг моделът TGROW;
 5. Ценности и ценностна система;
 6. Коучинг в условията на организацията.
 • 3 менторски коучинг сесии. Това включва индивидуална работа с вашия Ментор-коуч, с когото ще се фокусирате изцяло върху допълнителното развитие на своите коучинг умения. От вас ще се иска да проведете коучинг сесия, разлеждаща някакъв често срещан казус, при която менторът ще играе ролята на ваш клиент. А след сесията менторът ще ви даде обратна връзка относно къде сте се справили успешно, и върху кои елементи е необходимо да поработите допълнително, за да подобрите уменията си и да сте готови за следващата си сесия.
 • 10 часа практика с клиенти. Трябва да приложите наученото в реални ситуации. Това е много важно по отношение на учебния процес. Като част от този процес, от вас ще се изиска да опишете впечатленията си след всяка проведена сесия и по този начин да осъзнаете за самите себе си къде се проявяват силните ви страни и къде забелязвате свои слабости, и как да си направите план за развитие.
 • Продължителност на обучението – 150 часа

Изисквания за участие в присъствената част на обучението:

 1. пълната цена за курса трябва да бъде изплатена изцяло, преди да се явите на присъственото обучение.
 2. да прочетете книгата, включена в обучението
 3. да напишете и изпратите рецензия/коментар по книгата
 4. да прослушате аудио лекциите включени в обучението
 5. и да изпратите своите бележки по наученото от всяка лекция

Тридневната присъствена част на обучението се организира на всеки 4 или 5 месеца. Добре е да предвидите колко време би ви било нужно за изпълните гореспоменатите изисквания.

Допълнителни Присътвени Дни към Обучението

 • Персонализирайте своя учебен процес, като добавите допълнителен брой пристъствени дни.
 • Включете се в нашата Мастърклас Програма за Коучинг със Супервизия и Менторство  – виж: http://www.noble-manhattan.com/coaching_masterclass.php
 • Това е най-задълбочената и обстойна програма за групова супервизия и менторство, предлагана в Централна и Източна Европа. Създадена специално предвид нуждите на професионалисти, желаещи да развият практическите си умения в областта на Executive Coaching, Персонален Коучинг и Екипен Коучинг.

 • Груповата учебна среда на Майсторските класове позволява на участниците да се движат със собствено темпо в развиването на своите майсторски умения в сферата на ‘‘executive’’ и/или екипен коучинг.
 • Майсторските класове са целодневно обучение и се провеждат веднъж на месец.
 • При посетени 10 мастър класове в рамките на 12 месеца, участникът придобива допълнителен отделен „Сертификат по Приложен Коучинг”.

Сертификация и Акредитация

Учениците предават следните писмени работи, като доказателство за приключената от тях работа:

 • Критика/коментар по книга.
 • Писмени бележки/Записки по наученото от модулите.
 • Регистър на проведените практически часове с клиенти.

След успешното завършване на обучението, Нобъл Манхатан Коучинг (NMC) ще връчи на участниците

„Сертификат за Kоуч” – NMP Cert.

Програмата на Ноубъл Манхатан “Основни Коучинг Умения“ ви дава 150 акредитирани часа специализирано коучинг обучение.

Цена на обучението – 1750 GBP+ддс

** ** **

ЛЮБОПИТНА ИНФОРМАЦИЯ

Ако желаете в последствие да се акредитирате индивидуално като коуч към един от международните акредитиращи органи по коучинг, ето информация за две от тях, която може да ви бъде полезна:

IIC&M (International Institute of Coaching and Mentoring)
Mинималното изискване за първото ниво APC (IIC&M) (Aкредитиран Практикуващ Коуч) е:
150 часа специализирано коучинг обучение и
50 часа практика с клиети

ICF (International Coach Federation)
Mинималното изискване за първото ниво ACC (ICF) (асоцииран сертифициран коуч) е
60 часа специализирано коучинг обучение и
100 часа практика с клиети

** ** **

 


Надграждане към по-висока квалификация

 • Надградете до ДипломаPractitioner Coach Diploma – ако желаете пълен лиценз да упражнявате коучинг като професия, надграждането става безпрепятсвено, като усвоения материал и цена се приспадат напълно от съдържанието и цената на Дипломата.
 • Изберете курса по Корпоративен Коучинг (Executive and Corporate Coach), ако желаете лиценз да развиете коучинг практика в корпоративния свят – ниво сертификат, или ниво диплома.

Начини на плащане

 • Пълно Плащане
  Получавате отстъка при пълно предварително плащане.
 • Удобни Разплащателни Планове
  Позволява ви да разпределите плащането на вноски.


Това, което отличава Ноубъл Манхатан (NMC) от други тренировъчни компании е, че:

1)     NMC е единствената компания, която отпуска стипендии за своите клиенти/ученици

2)     NMC е единствената компания, която признава и приспада предварително придобито обучение, без значение от доставчика, който го е провел.

3)     NMC е единствената компания, която позволява безлихвени разплащателни планове на учениците си

4)     NMC е компанията, която дава най-добро съотношение между високо качество на обучение и достъпни цени

5)     NMC е единствената компания, която предлага коучинг обучение с международна акредитация, изцяло на български език

6)     NMC е единствената компания, чиито програми са акредитирани с най-високо признание за качество  от Института по Лидерство и Мениджмент, който гарантира за тях, като издава собствен Сертификат без да изисква допълнително обучение – т.е. с една от нашите програми имате възможността да получите Сертификат от две институции едновременно NMC & ILM2 за 1.

Това важи за всички програма на обучение, предлагани от Ноубъл Манхатан.

** ** **

ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

Пишете ни веднага на адрес:
Bulgaria@noble-manhattan.com

Обадете се на телефон:
0876 426 929 – София офис
0876 426 930 – Варна офис

ВАЖНО: Групата е ограниченa до само 8 човека.

Бъдете сред първите в България!