for English press here

Разширена Програма Сертификат за Практикуващ Лайф Коуч

Advanced Practitioner Coach Certificate (APCC)

280 акредитирани часа

Тази програма е идеалната “златна среда” – преподава есенцията на Дипломния курс за Лайф и Екзекютив Коуч  в съчетание с увеличен брой учебни занятия в група.

 • Курсът ще ви даде идеална възможност да усвоите теорията на основните коучинг умения и да придобиете майсторство и увереност в практическото им приложение, благодарение на майсторските класове по приложен коучинг.
 • Вие ще усвоите всичко, което ви е необходимо, за да пристъпите с увереност към акредитацията си като Практикуващ Коуч към Международния Орган за Професионален Коучинг и Менторство.

За Кого е Този Курс за Коучинг Обучение:

 • Това е вашето идеално място да започнете, ако обмисляте промяна, или преживявате промяна в кариерата си.

Коучингът е най-бързо развиваща се индустрия в света и може да се извършва изцяло онлайн, ако е необходимо. Можете да работите от вкъщи и да достигнете до световна аудитория и клиентела.

 • Разширената Програма Сертификат за Практикуващ Лайф Коуч е създадена за хора, които:
  • харесват интерактивно обучение с преживяване,
  • приветстват практически упражнения в група,
  • оценяват силата на менторството и супервизията
  • желаят обратната връзка в реално време
  • И в същото време
   • обичат да учат самостоятелно – да отворят книгата и да й се насладят; да се потопят в слушането на аудио лекции
   • ценят интелектуланото богатство, събрано на страниците на учебника от множество автори
   • изпитват удоволствие от промяната, която настъпва в тях в резултат на прочетеното, прослушаното и процеса на разсъждение

Курсът е за вас, ако искате:

 • да придобиете реална увереност като професионален коуч
 • да се включите в обучение, което да ви спести време и финасии,
 • обучение, което да ви даде високо ниво на квалификация, съдържание и подготовка
 • и да се обучите от най-добрата компания в бранша
 • За допълнителна информация и съдействие – Моля, изпратете ни имейл: noble-manhattan@europe-ce.net

Продължителност

Дистанционната част, предвидена да се премине под формата на самоподготовка, би ви отнела около 4 до 6 месеца. Колко бързо ще приключите с обучението зависи в основна степен от скоростта, с която покривате малериала.

Гъвкаво Обучение

Курсът е предназначен да бъде напълно гъвкав като структура на обучение, съобразявайки се със заетостта, която един човек би могъл да има в професионален или семеен аспект. Учите от вкъщи и сами определяте кога да започнете, както и скоростта, с която покривате учебния материал. Не сте зависими от необходимостта да пътувате, и имате свободата да учите в удобен за вас ритъм.

За повече информация относно Коучингът като Професия, Коучинг Обучение и Акредитация, и Кой е Ноубъл Манхатан Коучинг,

гледайте записа от 

Въведение в Обучението по Коучинг, Част 1

с Джерад О'Донован,

създателят на Ноубъл Манхатан Коучинг

Съдържание на Курса

Разширената сертификатна програма за коучинг обучение включва теоритична (дистанционна) част и практическо-приложна (присъствена/онлайн) част.

Продължителност

Дистанционната част, предвидена да се премине под формата на самоподготовка, би ви отнела около 4 до 6 месеца. Колко бързо ще приключите с обучението зависи в основна степен от скоростта, с която покривате малериала.

Гъвкаво Обучение

Курсът е предназначен да бъде напълно гъвкав като структура на обучение, съобразявайки се със заетостта, която един човек би могъл да има в професионален или семеен аспект. Учите от вкъщи и сами определяте кога да започнете, както и скоростта, с която покривате учебния материал. Не сте зависими от необходимостта да пътувате, и имате свободата да учите в удобен за вас ритъм.

Теоритична (дистанционна) част на обучението

Учебните материали и помагала ще ви бъдат изпратени по куриер.

Пакетът включва:

 • Учебник – 355 страници с всички учебни модули по темите, включително и допълнителните упражнения, които трябва да направите
 • Ръководен наръчник – този справочник, ще ви напътства в процеса на обучението ви, и ще ви даде информация как да документирате работните си занимания, необходимите бланки, таблици, и указания
 • Комплект MP3 със записани аудио лекции – 8 лекции покриващи 5-те модула, по които ще работите
 • Комплект MP3 със записани реални коучинг сесии – 8 примерни коучинг сесии, даващи представа как сесиите трябва да бъдат провеждани
 • Книга,  която трябва да прочетете
 • Учебна Тетрадка, съпровождаща Майсторските Класове по коучинг

Книга и Критика на Книгата

Първата ви задача е да прочетете книгата и да напишете критика.  Критиката на книгата представлява вашите мисли и впечатления, изразени в рамките на една или две страници (А4). Няма определен правилен или грешен отговор – необходимо е просто да споделите какво сте разбрали от прочетеното. Това ще ви даде едно добро начало, преди да се потопите в останалата част на учебния материал.

Учебни Модули и Лекции

След като изпратите рецензията на книгата, може да започнете с работата си по учебните модули. Всеки модул включва четиво по темата, както и упражнения, които трябва да направите.

След като се запознаето с модула, трявба да прослушате съответната аудио лекция на същата тема, за да усвоите напълно същността на преподаваната материята.

Темите включват:

 • Умението да водим разговор
 • Четирите опори на коучинга (само аудио)
 • Умението да слушаме – аудио лекцията е в две части
 • Умението да задаваме въпроси – аудио лекцията е в две части
 • T.G.R.O.W. (коучинг модел)
 • Ценности и ценностна система

Записани коучинг сесии – учене с наблюдение

След като приключите с всички модули, идва ред да прослушате лекцията на тема правилното провеждане и структуриране на една коучинг сесия. Имате на разположение да прослушате и няколко подбрани примерни сесии.  Три от тях са примери на добри сесии, а три са примери на несполучливи сесии, за да разберете каква е разликата. Дисковете съдържат и обратната връзка и съветите на ментора. На края може да прослушате и примерна изпитна сесия, проведена от човек, успешно получил дипломлата си. Това ще ви даде допълнителни идеи как да усъвършенствате коучинг уменията си и как да ги доразвиете.

Писмена работа

От вас се изисква да напишете едно есе – на тема по ваш избор, от темите, посочени в учебника.

Практически часове с клиенти

От вас се изискват 60 практически часа коучинг с „клиенти”. Това е минимумът, изискван от Международния Орган за Професионален Коучинг и Менторство. Може да се упражнявате с приятели, роднини, колеги, и пр. Изборът на „клиенти“ е ваш, стига хората да знаят, че не сте акредитиран коуч и тези практически сесии да са безплатни.

Нашият Екип от Международно Акредитирани Мастър и Старши Коучове и Коуч-Ментори с дългогодишен международен опит и висока квалификация

Нашият преподавателски коучинг екип е с утвърдени традиции и практики в подготовката на съвършени коучове в България от 2011 година насам.

Не само сме първите, въвели акредитирани програми за коучинг обучение на български език, но сме допринесли и за създаването и формирането на професионалната коучинг терминология и лексика в България.

Множество колеги, които сега водят подобни на нашите обучения в други школи са минали през нашите обучения и събития, за да се запознаят с коучинга и да навлязат в професията.

Също така сме и първосъздателите на месечните Коучинг Съпорт групи за подкрепа на обучаващите се по коучинг и практикуващи коучове в София, Варна, Пловдив и Скопие, и които в момента прераснаха в Коучинг Съпорт България Онлайн.

Всички наши ментори и преподаватели са Акредитирани Коучове от Международния Орган за Професионален Коучинг и Менторство - IAPC&M - The International Authority of Professional Coaching and Mentoring.

Гордеем се, че сме първият (и единствен за момента) коучинг екип в България, който се състои от Акредитирани Мастър Коучове.

Coach Training Faculty Bulgaria

Mесечни уебинари

– Ще участвате в два вида уебинари всеки месец. Те се провеждат в реално време, и имате възможност да разговаряте и да се срещате и с преподавателите и с други студенти, и да задавате въпроси. В периода на курса ви на обучение, ще получите минимум 36  уебинара. Всеки уебинар се равнява на 1 CCE час/точка към ICF или 1 CPD час към IAPC&M

 • Уебинари за Коучиг Обучение - по модулите и темите в Дипломния курс на обучение
 • Уебинари за Професионално ви Коучинг Развитие

над 36 CPD часа!

Постоянна Професионална Подкрепа и След Сертифицирането Ви

Достъпът до тези уебинари остава свободен за вас безплатен завинаги, не само докато учите, но и след като се квалифицирате. Това е част от безвъзмездната постоянна подкрепа и CPD, която компанията предоставя за нашите студенти.

Практическата Част на Обучението.

Програма от 10 коучинг мастъркласа със супервизия и менторство в група.

 • Провеждат се веднъж в месеца и е цял ден (7 часа)
 • Винаги четвъртата събота на всеки месец - от 10:30 до 17:30 ч.
 • В момента програмата се води е в онайн формат - графикът е ТУК.
 • Групата се провежда и на английски, и на български.
 • Ще работите в мулти-национална среда от професионалисти, развиващи своите коучинг умения с Ноубъл Манхатан – от България, Македония, Гърция, Албания, Пакистан, Турция, Южна Африка, Франция и Швейцария.
 • Имате избор дали да работите в англо-говорящата група, или предпочитате да сте само с български колеги.

 1. Тази програма за майсторски класове ще ви даде практическо ноу-хау и ще ви осигури практическите градивни елементи да станете едновременно и добър, и успешен коуч.
 2. Супервизията и менторството под личните грижи на Акредитиран Мастър Коуч и доказаната методология на Noble Manhattan Coaching е печелившата комбинация, която да ви държи в авангарда на Коучинг професия и да ви помогне да бъдете актуални в уменията си в бързо развиващия се свят и бизнес.
 3. Всеки модул / майсторски клас е пълен с интензивно практическо обучение чрез  участие и интерактивни упражнения за обучение в групова обстановка.

Ето какво ви дават тези майсторски класове:

 • Mайсторските класове по коучинт ви помагат да получите всички отговори на тези въпроси, на които учебниците не отговарят!
 • Получавате супервизия в реално време
 • Научавате как да приложите знанията от учебника в реална житейска практика.
 • Превръщате коучинг познанията си в практически умения и майсторство.
 • На цената на една коучинг сесия получавате цял ден коучинг обучение под личното внимание на Master Coach.
 • Не става въпрос за лекции, а за това кое, как и какво се се прави!
 • Става въпрос за получаване на засилени практически насоки и намеса във вашите умения!
 • Колко бързо искате да израстнете като уверен коуч? - Майсторските класове са вашият скоростен път към майсторството.
 • Едно е да четеш в учебника. Едно е да слушаш лекции. Или да налучкаш сам отговорите чрез лична практика. Но е съвсем друго нивото, когато участвате в майсторските класове. - Тогава знаеш със сигурност! Тогава растеш със сигурност! Надскачаш с огромни стъпки темпото на развитие на който и да е в друг курс на обучение. Това е гарантирано !!
 • Освен това растете и се движите напред заедно в екип с други коучове и колеги.

Учебна Такса

Когато няма текущи промоции, или друг вид намаления, т.е. без отстъпки,

учебната такса е 3900 евро (преди ддс)

Вижте Текущата Промоция: