for English press here

Разширена Програма Сертификат за Практикуващ Лайф Коуч

Advanced Practitioner Coach Certificate (APCC)

285 акредитирани часа

Тази програма е идеалната “златна среда” – преподава есенцията на Дипломния курс за Лайф и Екзекютив Коуч  в съчетание с увеличен брой учебни занятия в група – коучинг Мастерклас.

  • Курсът ще ви даде идеална възможност да усвоите теорията на основните коучинг умения и да придобиете майсторство и увереност в практическото им приложение, благодарение на майсторските класове по приложен коучинг.
  • Вие ще усвоите всичко, което ви е необходимо, за да пристъпите с увереност към акредитацията си като Практикуващ Коуч към Международния Орган за Професионален Коучинг и Менторство.

Продължителност

За да се справите успешно с Дистанционната част, предвидена под формата на самоподготовка, ще са ви нужни около между 4 до 6 месеца. Колко бързо ще приключите с обучението зависи в основна степен от скоростта, с която покривате малериала.

Гъвкаво Обучение

Курсът е предназначен да бъде напълно гъвкав като структура на обучение, съобразявайки се със заетостта, която един човек би могъл да има в професионален или семеен аспект. Учите от вкъщи и сами определяте кога да започнете, както и скоростта, с която покривате учебния материал. Не сте зависими от необходимостта да пътувате, и имате свободата да учите в удобен за вас ритъм.

Съдържание на Курса

Разширената сертификатна програма за коучинг обучение включва теоритична (дистанционна) част и практическо-приложна (присъствена/онлайн) част.

Продължителност

Дистанционната част, предвидена да се премине под формата на самоподготовка, би ви отнела около 4 до 6 месеца. Колко бързо ще приключите с обучението зависи в основна степен от скоростта, с която покривате малериала.

Гъвкаво Обучение

Курсът е предназначен да бъде напълно гъвкав като структура на обучение, съобразявайки се със заетостта, която един човек би могъл да има в професионален или семеен аспект. Учите от вкъщи и сами определяте кога да започнете, както и скоростта, с която покривате учебния материал. Не сте зависими от необходимостта да пътувате, и имате свободата да учите в удобен за вас ритъм.

  • включва ДВЕ програми заедно
      • Основни Коучинг Умения + Приложни Коучинг Компетенции
    • комбинирано обучение – две сертифициращи програми в едно
      • дистанционно обучение с индивидуален гъвкав учебен процес
      • засилена практика, супервизия и менторство, и работа в група
      • учебник с 5 модула “Основни Коучинг Умения”
      • 8 аудио-модула (mp3) Основните Коучинг Умения
      • Записани примерни коучинг сесии, „добри“ и „лоши“ (mp3)
      • Онлайн библиотека с ресурси
      • Месечни уебинари (в реално време) за подкрепа в коучинг развитието
      • 60 часа коучинг практика
      • + 3 индивидуални сесии с Ментор-коуч
      • + 10 дни целодневни коучинг мастърклас-модула с преподавател и група – в реално време

Увод от Катрин Прентис, Акредитиран Мастър Коуч (IAPC&M)

Директор на Катедра Коучинг Обучение за България и Страните от Балканския Полуостров

Теоритична (дистанционна) част на обучението

Учебните материали и помагала ще ви бъдат изпратени по куриер.

Пакетът включва:

  • Учебник – 355 страници с всички учебни модули по темите, включително и допълнителните упражнения, които трябва да направите
  • Ръководен наръчник – този справочник, ще ви напътства в процеса на обучението ви, и ще ви даде информация как да документирате работните си занимания, необходимите бланки, таблици, и указания
  • Комплект MP3 със записани аудио лекции – 8 лекции покриващи 5-те модула, по които ще работите
  • Комплект MP3 със записани реални коучинг сесии – 8 примерни коучинг сесии, даващи представа как сесиите трябва да бъдат провеждани
  • Книга,  която трябва да прочетете
  • Учебна Тетрадка, съпровождаща Майсторските Класове по коучинг

Книга и Критика на Книгата

Първата ви задача е да прочетете книгата и да напишете критика.  Критиката на книгата представлява вашите мисли и впечатления, изразени в рамките на една или две страници (А4). Няма определен правилен или грешен отговор – необходимо е просто да споделите какво сте разбрали от прочетеното. Това ще ви даде едно добро начало, преди да се потопите в останалата част на учебния материал.

Учебни Модули и Лекции

След като изпратите рецензията на книгата, може да започнете с работата си по учебните модули. Всеки модул включва четиво по темата, както и упражнения, които трябва да направите.

След като се запознаето с модула, трявба да прослушате съответната аудио лекция на същата тема, за да усвоите напълно същността на преподаваната материята.

Темите включват:

  • Умението да водим разговор
  • Четирите опори на коучинга (само аудио)
  • Умението да слушаме – аудио лекцията е в две части
  • Умението да задаваме въпроси – аудио лекцията е в две части
  • T.G.R.O.W. (коучинг модел)
  • Ценности и ценностна система

Записани коучинг сесии – учене с наблюдение

След като приключите с всички модули, идва ред да прослушате лекцията на тема правилното провеждане и структуриране на една коучинг сесия. Имате на разположение да прослушате и няколко подбрани примерни сесии.  Три от тях са примери на добри сесии, а три са примери на несполучливи сесии, за да разберете каква е разликата. Дисковете съдържат и обратната връзка и съветите на ментора. На края може да прослушате и примерна изпитна сесия, проведена от човек, успешно получил дипломлата си. Това ще ви даде допълнителни идеи как да усъвършенствате коучинг уменията си и как да ги доразвиете.

Писмена работа

От вас се изисква да напишете едно есе – на тема по ваш избор, от темите, посочени в учебника.

Практически часове с клиенти

От вас се изискват 60 практически часа коучинг с „клиенти”. Това е минимумът, изискван от Международния Орган за Професионален Коучинг и Менторство. Може да се упражнявате с приятели, роднини, колеги, и пр. Изборът на „клиенти“ е ваш, стига хората да знаят, че не сте акредитиран коуч и тези практически сесии да са безплатни.

Работа с Персонален Ментор-Коуч

След като приключите с теоритичните модули, предадете своите писмени работи и сте прослушали аудиолекциите, ние ще имаме ангажимента да ви назначим Ментор коуч, който да работи с вас. Със своя ментор ще имате 3 едночасови сесии, които можете да проведете в избрано от вас време. Сесиите с ментора се провеждат в ZOOM или Скайп.

По същество те наподобяват ролеви ситуации, в които вие ще упражнявате вашите коучинг умения, а вашият ментор ще играе клиент. В края на коучинг сесията, менторът ще ви даде обратна връзка доколко успешно сте се справили и в кои области имате нужда да работите за бъдещото си развитие. Ролята на ментор коучът е подобна на тази на инструкторите по кормуване в шофьорските курсове.

Екип от Международно Акредитирани Мастър и Старши Коучове и Коуч-Ментори с дългогодишен международен опит и висока квалификация

Нашият преподавателски коучинг екип е с утвърдени традиции и практики в подготовката на съвършени коучове в България от 2011 година насам.

Ние сме първите, въвели международно акредитирани програми за коучинг обучение на български език.

В процеса на пресъздаването на програмите за коучинг обучение на български език, нашият екип има заслугата да допринесли за създаването и формирането на коучинг терминологията и лексиката в България.

Също така сме и първосъздателите на месечните Коучинг Съпорт групи за подкрепа на обучаващите се по коучинг и на практикуващи коучове в София, Варна, Пловдив и Скопие, и които по време на пандемията прераснаха в Коучинг Съпорт България Онлайн. София Коучинг Съпорт Груп възобнови и своите срещи в присъствен формат – вижте https://sofia.coaching-in-bulgaria.com

Всички наши ментори и преподаватели са Акредитирани Senior или Master Коучове от Международния Орган за Професионален Коучинг и Менторство – IAPC&M – The International Authority of Professional Coaching and Mentoring.

Гордеем се, че сме първият (и единствен за момента) коучинг екип в България, който се състои от Акредитирани Мастър Коучове.

Coach Training Faculty Bulgaria

Mесечни уебинари

Ще участвате в два вида уебинари всеки месец. Те се провеждат в реално време, и имате възможност да разговаряте и да се срещате и с преподавателите и с други студенти, и да задавате въпроси. В периода на курса ви на обучение, ще получите минимум 36  уебинара в реално време.

Постоянна Професионална Подкрепа и След Сертифицирането Ви

Достъпът до тези уебинари остава свободен за вас безплатен завинаги, не само докато учите, но и след като се квалифицирате. Това е част от безвъзмездната постоянна подкрепа и CPD, която компанията предоставя за нашите студенти.

Практическата Част на Обучението.

Програма от 10 коучинг мастъркласа със супервизия и менторство в група.

  • Провеждат се веднъж в месеца и е цял ден (7 часа)
  • Винаги четвъртата събота на всеки месец – от 10:30 до 17:30 ч.
  • В момента програмата се води е в онайн формат – графикът е ТУК.
  • Групата се провежда и на английски, и на български.
  • Ще работите в мулти-национална среда от професионалисти, развиващи своите коучинг умения с Ноубъл Манхатан – от България, Македония, Гърция, Албания, Пакистан, Турция, Южна Африка, Франция и Швейцария.
  • Имате избор дали да работите в англо-говорящата група, или предпочитате да сте само с български колеги.
  1. Тази програма за майсторски класове ще ви даде практическо ноу-хау и ще ви осигури практическите градивни елементи да станете едновременно и добър, и успешен коуч.
  2. Супервизията и менторството под личните грижи на Акредитиран Мастър Коуч и доказаната методология на Noble Manhattan Coaching е печелившата комбинация, която да ви държи в авангарда на Коучинг професия и да ви помогне да бъдете актуални в уменията си в бързо развиващия се свят и бизнес.
  3. Всеки модул / майсторски клас е пълен с интензивно практическо обучение чрез  участие и интерактивни упражнения за обучение в групова обстановка.

Ето какво ви дават тези майсторски класове:

  • Mайсторските класове по коучинт ви помагат да получите всички отговори на тези въпроси, на които учебниците не отговарят!
  • Получавате супервизия в реално време
  • Научавате как да приложите знанията от учебника в реална житейска практика.
  • Превръщате коучинг познанията си в практически умения и майсторство.
  • На цената на една коучинг сесия получавате цял ден коучинг обучение под личното внимание на Master Coach.
  • Не става въпрос за лекции, а за това кое, как и какво се се прави!
  • Става въпрос за получаване на засилени практически насоки и намеса във вашите умения!
  • Колко бързо искате да израстнете като уверен коуч? – Майсторските класове са вашият скоростен път към майсторството.
  • Едно е да четеш в учебника. Едно е да слушаш лекции. Или да налучкаш сам отговорите чрез лична практика. Но е съвсем друго нивото, когато участвате в майсторските класове. – Тогава знаеш със сигурност! Тогава растеш със сигурност! Надскачаш с огромни стъпки темпото на развитие на който и да е в друг курс на обучение. Това е гарантирано !!
  • Освен това растете и се движите напред заедно в екип с други коучове и колеги.

КОИ СА НАШИТЕ СТУДЕНТИ И КАКВО КАЗВАТ ТЕ?