TV7 interview cover pic

Джерард О’Донован обяснява как се отключва потенциала на бизнес лидери и обикновени хора

Доайенът на коучинга в Европа Джерард О’Донован посети София за двудневен семинар. Как хора като известния мотивационен лектор отключват потенциала на бизнес лидери и обикновени хора?

Джерард О’Донован е международно признат авторитет в областта на коучинга и лидерските умения. Той е президент на Международния институт по коучинг и менторство, мотивиращ лектор, автор и треньор на професионални специалисти по коучинг.

“Всеки топ атлет в света постига своя успех, благодарение на помощта на своя треньор. В житейски аспект специалистите по коучинг работят индивидуално с хората и им помагат да постигнат много повече, отколкото могат самостоятелно”, обяснява Джерард О’Донован.

Терминът коучинг може да се преведе буквално като “наставлявам” или “тренирам”. Това е процес, отправен към постигане на цели в различни области на живота.

“Започнах през 1993 г. като открих фирма за личностно развитие. Не е била свързана с коучинг. Основната работа е била свързана с личностно развитие, повишаване на самочувствието на човека. През 1995 г. се срещнах с коучинга и се влюбих в него”, добави О’Донован.

Идеята е всеки сам да извърви пътя към своите истински ценности. Добрите резултати идват след няколко месеца работа с професионален треньор.

Много хора страдат от липса на значимост и не се чувстват достатъчно ценени, т.е. нямат усещането, че получават това, което искат от живота. Най-голямата криза идва във възрастта между 40-50 години.

Най-сложният въпрос в коучинга е “Какво всъщност искате от живота”? Ако отговорът “не” изниква лесно в съзнанието ви, тогава професионалните треньори помагат да изясните за себе си какво не искате.

За последните 3 години Джерард е бил 6 пъти в България. В различни градове на страната ни той изнася свои семинари.

Според Джерард О’Донован, хората често се фокусират върху събития и цели, които всъщност въобще не са важни за тях и не отговарят на техните истински ценности и нагласи. Да живеем тук и сега – това е най-ценният съвет на мотивиращия лектор.