Коучингът е процес, който ви помага да функционирате на най-високото възможно ниво, посредством инидивуланото и лично съдействие на професионалист, който ви провокира, стимулира и тласка да растете. – казва Джерард О’Донован, основателят и CEO на Ноубъл Манхатан Коучинг, Noble Manhattan Coaching Ltd https://noble-manhattan.com

Изтеглете безплатно Въведение в Основните Коучинг Умения в 9 Стъпки https://mailchi.mp/coaching-in-bulgaria/free-mini-course-in-coaching-bulgaria

Същността на коучинга е такава, че Ви помага да достигнете до себеактуализация – етап, на който Вие не само сте опознали истински себе си, но това познание е съпроводено и с усещането на спокойствие и разбиране към личността, която сте открили.

Вашият коуч се ангажира да работи съвместно с Вас – в партньорство, – за да установите и да изясните намеренията и целите си и да разработите план за действие за постигането на тези цели. Той ще установи какво е важното за Вас в живота и в последствие ще Ви направи способни да поемете напълно котрола върху живота си; да си съставите и въведете план за действие, който да Ви помага в постигането на тези приоритети. С други думи, коучингът ще Ви помогне сами да създадете най-грандиозния вариант на своята най-вдъхновяваща визия и да преминете към неговото осъществяване; и да пожънете успех – успех в смисъла на една непрекъсната реализация на достойни цели или идеали.

Вие ще бъдете преведени през детайлен процес, който започва с необходимостта да преосмислите своята позиция, кой всъщност сте, какви са приоритетите Ви. И също така да  вземете категорично и съзнателно решение относно бъдещето, което искате да създадете. С помощта на персонален коуч Вие наистина можете да преобразите живота си, да преодолеете всички препятствия и да живеете по начина, по който ви харесва.

По същество коучингът е разговор – диалог между Вас и Вашия коуч. В рамките на един продуктивен, ориентиран към резултатите контекст, коучингът Ви дава достъп до това, което вече знаете. В действителност Вие притежавате отговорите на всички свои въпроси – зададени и незададени. Вашият коуч Ви осигурява най-основната помощ, подкрепа и насърчение, необходими ви да потърсите и намерите тези отговори, да се насочите към задаването на правилните въпроси и да се справите с отговорите.

Коучингът включва и придобиването на нови знания, като в същия момент коучът не е учител и не е задължително да знае как да се справя по-добре от вас, но това не е от значение. Вашият коуч ще следи за нещата, които се проявяват като характерни при Вас,  ще „подготви почвата“ за нови действия и след това ще работи заедно с Вас по предприемането на тези нови, по-успешни действия.

Придобиването на нови знания става под влиянието на различните коучинг техники като слушане, разсъждаване, задаване на въпроси, предоставяне на информация. Но най-важнот е, че Вашият коуч ще ви помогне да се научите да се самокоригирате и самостоятелно да генерирате действия. Тоест, Вие ще се научите как да коригирате собственото си поведение, да формулирате собствените си въпроси и да намирате собствените си отговори.

Свържете се с Екипа на Ноубъл Манхатан Коучинг България

ТУК: https://eepurl.com/1H-uT